• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про підсумки тижня військово-патріотичного виховання

Про підсумки тижня військово-патріотичного виховання

2018-10-19

/Files/images/Декада патриотичного виховання.jpg

З метою виховання громадянина-патріота, піднесення престижу та формування у молоді мотивації до служби у Збройних Силах України з 08 жовтня по 12 жовтня 2018 року у закладі пройшов Тиждень військово-патріотичного виховання до Дня Захисника України.

Заходи відбувалися відповідно до плану Тижня й були змістовними та цікавими.

Традиційно у закладі пройшла виставка учнівських малюнків «Ми – нащадки козацького роду» (1-4 класи) та учнівських проектів «Ми – майбутні захисники держави» (5-11 класи).

Бібліотекарі закладу підготували книжкову виставку «Свято сильних, мужніх і безстрашних» та провели з вихованцями 4-х класів виховний захід «Супер-козак класу», виховуючи в дітей гордість за історичне минуле та героїчне сучасне нашої держави.

12 жовтня під час «Уроку Мужності» відбулася зустріч вихованців 8-9 класів з воїном АТО, полковником Кіченком М.В. Розповідь Миколи Васильовича про будні хлопців на передовій, про сльози матерів, сини яких потрапили до полону ворога, про обстріли та загибель солдатів, які захищають кордони нашої держави, справила на вихованців неабияке враження, нагадавши кожному про відповідальність щодо виконання свого громадянського обов’язку. Жоден учень не залишився байдужим до почутого: після розповіді полковника підлітки ставили питання про життя та смерть, про дружбу та зраду, про життєві цінності.

12 жовтня вихованці 3-4 класів привітали зі святом ветеранів обласного клінічного госпіталю власноруч виготовленими оберегами, поробками та листівками із щирими побажаннями.

16 жовтня традиційно під час лінійки-реквієму учителі та здобувачі освіти 9-10 класів вшанували пам'ять загиблого воїна в АТО, випускника школи, Ігоря Гольченка, згадавши героїчний подвиг солдата-кулеметника, який загинув рятуючи побратимів під час обстрілу біля селища Широкине Донецької області.

У рамках Тижня класні керівники провели Урок Мужності «Україна – мати. Вмій її захищати» та конкурсно-розважальні програми «Нумо, хлопці!».

Проведення Тижня військово-патріотичного виховання сприяло зміцненню в підлітковому та молодіжному середовищі таких понять, як національна гордість, історична пам'ять, громадянськість і патріотизм. Завдання декади щодо підвищення у молодих громадян почуття відповідальності за долю міста, країни, а значить Вітчизни було виконано.

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi