Всесвітній день мігруючих птахів

2019-10-11

/Files/images/Всесвітній день мігруючих  птахів.jpg

10 жовтня 2019 року, напередодні Всесвітнього дня мігруючих птахів, що цього року припадає на 12 жовтня учителем біології Горбань Г.Г. для учнів 7-х класів були проведені бесіди та показані відеоролики про мігруючих птахів.

/Files/images/мігруючи птахи.jpg

Під час бесіди здобувачі освіти дізналися, що тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!»

Учні з’ясували чому пластик шкідливий для наших пернатих друзів, а також дізналися про 5 цікавих фактвів з життя мігруючих птахів, а саме:

- Завжди є птахи, які кудись мігрують — у будь-який момент, вночі чи вдень, навесні, влітку, взимку чи восени.

- Багато птахів мігрують на великих висотах. Гуси гірські летять над Гімалаями на висоті близько 9 тис. метрів! Пілоти спостерігали лебедів-кликунів на висоті 8230 м, і навіть такі загальнопоширені види як крижні теж помічені вище 6400 м.

- Птахи, які мігрують на середні відстані, гладшають на 13-25% завдяки жировим відкладенням, ті ж, котрі летять на далекі відстані — можуть збільшувати вагу на 30-50%, а подекуди й на 100%.

- Найдовша міграція серед тварин у буревісника сірого — уся мандрівка триває понад 6 місяців і охоплює в середньому 64 тис. км.

- Не всі птахи мігрують у польоті. Більшість видів пінгвінів здійснюють регулярні міграції плавом. Тетерук блакитний здійснює висотну міграцію переважно пішки, страуси Ему теж звикли переміщуватися на далекі відстані на ногах.

Учні школи І ступеня (класний керівник Луніка Т.М.) до Всесвітнього дня мігруючих птахів виготовили з паперу перелітного птаха – лелеку, який є одним з символів України./Files/images/Луніка лелеки.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi