• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День української писемности та мови Нестора Літописця

День української писемности та мови Нестора Літописця

2019-11-08

/Files/images/изображение_viber_2019-11-08_23-01-07.jpg

"Рідна мова дорога людині, як саме життя", - каже народна мудрість. Адже мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його. Живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, людина не може існувати.

Щорічно вся українська спільнота відзначає День української писемности та мови Нестора Літописця. Не стала винятком і наша школа. Діти разом із своїми наставниками теж долучилися до всеукраїнського святкування.

Для учнів 9-В класу і їх класного керівника Крупської Т. В. стало вже доброю традицією написання радіодиктанту національної єдності. Діти мали змогу впродовж 15 хвилин надіслати тексти диктанту на Українське радіо.

Особливе задоволення дев'ятикласники отримали від зустрічі з письменником Сумщини, керівником літературної організації "Літера" Меланичем В. П., який розповідав дітям про літературні новинки, читав власні вірші. Школярі теж не залишилися осторонь: декламували поезії про мову, ставили запитання.

Цікаво пройшов захід "Філологічний калейдоскоп" у 6-Б класі (учитель Виноградська А. О.). Учні мали можливість відновити знання про українських письменників, показати ерудицію в літературній та мовознавчій галузях

/Files/images/изображение_viber_2019-11-08_23-00-46.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi