• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський проєкт «Освіта без корупції: формування доброчесного освітнього середовища через використання антикорупційних інструментів для роботи з молоддю в освітньому процесі»

Всеукраїнський проєкт «Освіта без корупції: формування доброчесного освітнього середовища через використання антикорупційних інструментів для роботи з молоддю в освітньому процесі»

2020-10-19

/Files/images/Квест Пархоменко.jpg

Комунальній установі Сумська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів №22 імені Ігоря Гольченка СМР пощастило долучитись до Всеукраїнського проєкту «Освіта без корупції: формування доброчесного освітнього середовища через використання антикорупційних інструментів для роботи з молоддю в освітньому процесі». Громадська організація «ЕдКемп Україна» за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» оголосила прийом заявок на участь у проєкті SACCI Champion City для підтримки освітян у регіонах з використання антикорупційних інструментів. На національному рівні проєкт #USAID_ВзаємоДія підтримує антикорупційні зусилля Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров’я та Секретаріату Кабінету Міністрів України. Мета проєкту – сприяти створенню шкільних середовищ з нульовою толерантністю до корупції, навчити вчительство використовувати антикорупційні інструменти для роботи з молоддю у закладах освіти. Розбудова нового прогресивного суспільства неможлива без закладання таких цінностей, як доброчесність, кооперація, лідерство і відповідальність. Молодь прагне бути успішною, змінювати світ, створювати власні проєкти. Наша мета – показати їм, що можна бути успішними без корупції. Розуміючи складність теми, команда Підтримки організацій лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» створила набір інструментів для роботи з молоддю у сфері антикорупції, які допомагають почати розмову про складні речі цікаво і спонукати молодь до позитивних дій.

Учителька англійської мови Пархоменко Світлана Миколаївна 14-15 вересня 2020 року відвідала дводенні тренінгові навчання. 18 освітян із міста Суми та Сумської області опановували методичні рекомендації із застосування антикорупційних інструментів для роботи із молоддю. Тренерську команду представляли Надія Лещик (представниця Служби освітнього омбудсмена) і Катерина Мінаєва (учителька Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. Д.Косаренка).

Упродовж двох днів учасниці й учасники тренінгу дискутували, грали, об’єднувалися у групи, обмінювалися думками з теми ДОБРОЧЕСНОСТІ В ОСВІТІ. Повернулися натхненні педагоги до своїх шкільних колективів із повним комплектом навчальних матеріалів з антикорупції, знаннями і великими планами щодо апробації інструментів на місцях.

У вересні – жовтні 2020 року здобувачі освіти нашої школи активно долучились до апробації двох оновлених антикорупційних інструментів – антикорупційного квесту (учні 8-А, 10-Б класу) та блоку антикорупційних уроків (учні 11-А класу) і взяли участь у дослідженні поточної ситуації потреб та викликів шкільних колективів в аспекті тем корупції та педагогіки партнерства.

/Files/images/Квест Пархоменко1.jpg/Files/images/Квест Пархоменко2.jpg

Таким чином, КУ Сумська загальноосвітня школа №22 СМР, долучившись до проєкту, стала на шлях розбудови простору доброчесності в українській освіті.

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi