Тиждень безпеки життєдіяльності

2020-11-09

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведенні в школі відповідних заходів. Одним з таких профілактичних заходів є «Тиждень безпеки життєдіяльності».

У цьому році тиждень безпеки життєдіяльності в школі буде проведено з 09.11.2020 по 13.11.2020 року (для учнів 5-11 в режимі онлайн). У його рамках заплановані найрізноманітніші заходи, основною метою яких є формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

ПЛАН

проведення Тижня безпеки життєдіяльності «Наша безпека – у наших руках»

09.11.2020 – 13.11.2020 н.р.

Клас Понеділок 09.11.2020 Вівторок 10.11.2020 Середа 11.11.2020 Четвер 12.11.2020 П’ятниця 13.11.2020
1 1-А Перегляд відеофільму «Безпека в побуті» 1-В Перегляд відео «Наодинці вдома» 1-Б Перегляд відео «Наодинці вдома»
1-Д Мульт-година «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати»
2 2-А Безпека дітей в Інтернеті (тести)
2-Б Гра-подорож «Наша безпека у наших руках»
2-В Подорож-змагання «Правила дорожнього руху»
2-Г Захід «Що робити, якщо ти загубився»
2-Д Захід «Безпечна поведінка – запорука міцного здоров’я»
3 3-А Захід «Подорож у країну безпеки»

3-Б Вікторина «Моя безпека – запорука мого здоров’я»
3-Г Захід «Ми – юні рятівники»
3-Д Гра-вікторина «Дотримуйтеся правил дорожнього руху»
3-Є Захід «Сам удома»
4 4- А Перегляд та обговорення відео «Безпечна поведінка в побутових умовах»
4-Д Гра-бесіда «Подорож у світ безпеки»
4-Б Вікторина «Безпека руху – це життя»
4-В Гра-вікторина «Бережи себе»
5 Відкриття Тижня Оголошення про конкурс колажів та плакатів «Життя у безпеці» (Педагог-організатор Пономаренко А.О) Перегляд та обговорення відеороликів «Безпечна поведінка» та «Безпека в побуті» (Педагог-організатор Пономаренко А.О) Підбиття підсумків Тижня.
6
7
8 Тренінги з надання першої невідкладної допомоги . Перегляд та обговорення відеоролика (учітель предмета "Основи здоров'я" Горбань Г.Г.) https://www.youtube.com/watch?v=ZCRzNS-1XC4&feature=emb_logo Перегляд та обговорення відеоролика «Війна всередині нас. ГРВІ» (учітель предмета "Основи здоров'я" ГорбаньГ.Г.)
https://www.youtube.com/watch?v=GN-Xj5n2SQg
Конкурс колажів та плакатів «Життя у безпеці» (Педагог-організатор Пономаренко А.О)
9
10
11
Проведення ІІ проекту «Естафета Хелсерів» (протягом тижня) Педагог-організатор Бойко Г.М. Підведення підсумків – 13.11.2020
Кiлькiсть переглядiв: 388

Коментарi