Всесвітній День Гідності (Global Dignity Day)

2020-11-20

/Files/images/Всесвітній день гідності.4.jpg

20 листопада 2020 року КУ Сумська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22 імені Ігоря Гольченка СМР вже другий рік поспіль долучається до наймасштабнішого у Європі Всесвітнього Дня Гідності (Global Dignity Day). У 2019 році Global Dignity Day проводився одночасно у понад 80-ти країнах світу, до яких долучилося 1,1 млн молодих учасниць і учасників. В Україні цей захід відбувається завдяки зусиллям команди спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine, за сприяння проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні ВзаємоДія», всесвітнього руху Amnesty International, у співпраці з Міністерством освіти і науки України й Офісом освітнього омбудсмена України. Мета проведення заходів - навчати молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках.

Звісно, що дотримання проти епідеміологічних заходів внесло свої корективи у програму. Планувалось загальношкільне свято з урочистим відкриттям в актовій залі. Проте локальні івенти теж мають свої переваги, адже дітям комфортніше озвучувати свої думки і особисті враження в рідних класних колективах. Цього року до проведення Дня Гідності були залучені здобувачі освіти 8-А класу, 9-А класу та 11-А класу разом з учителем англійської мови Пархоменко Світланою Миколаївною.

На кожній паралелі класів обговорили 5 основних принципів гідності, переглянули англомовний відеоролик «Що таке гідність?», пограли в онлайн-гру «Непідкупність», написали листи у майбутнє.

З учнівською молоддю 11-А класу, майбутніми абітурієнтами, детально зупинились на принципах академічної доброчесності протягом навчання та проходження ЗНО, у формі веселої та кумедної рольової гри дискутували про плагіат і хабарництво, серйозно поговорили про наслідки недоброчесності для кожної людини окремо та країни в цілому . І разом прийшли до висновку, що навчатися необхідно гідно та відповідально. /Files/images/Всесвітній день гідності.5.jpg

Учні 9-А класу обговорили проблему булінгу серед підлітків, склали власні рецепти протидії цьому негативному явищу. Під час рольових ігор школярі виступали і в ролі кривдників, і були «жертвами», тобто на собі кожен відчув всі емоції і психологічний стан обох частин конфлікту. Висновок, який зробили учні, був однозначний: поважай всіх людей, гідно поводь себе в будь-якій ситуації, будь-яку проблему можна вирішити мирним шляхом.

Усесвітній День Гідності триватиме до 9 грудня 2020, тому запрошуємо всіх бажаючих долучатися до його проведення, а ідеями та матеріалами ми залюбки поділимося.

/Files/images/Всесвітній день гідності.jpg/Files/images/Всесвітній день гідності.3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi